Koekjes bakken recept

Wil je graag het koekjes bakken recept proberen? Dit is een leuke bezigheid en kinderen zijn er dol op. Je kunt het ook doen op een kinderfeestje. Eigenlijk kun je wanneer je maar wilt het koekjes bakken recept proberen, als je er maar voor zorgt dat je alle ingrediënten in huis hebt. Misschien is je zoon of dochter binnenkort jarig en zoek je nog wat leuks om de middag op te vullen. Kies dan voor het koekjes bakken recept. Het is voor de kinderen een leuke en eenvoudige bezigheid en ze zijn ook snel klaar. Je kunt nu het koekjes bakken recept kiezen en dan verschillende soorten koekjes laten bakken. Je kunt het deeg eventueel zelf maken, maar ook bij koekjes bakken met kinderen kunnen de kinderen alles zelf doen, het ligt een beetje aan de leeftijd. In ieder geval is het deeg van de koekjes gemakkelijk te kneden en dan kunnen de kinderen daarna lekkere en leuke koekjes maken. Hierdoor wordt het koekjes bakken recept een groot feest!

Koekjesbakken.eu

Ingrediënten koekjes bakken recept

Als je hebt gekozen voor het koekjes bakken recept, dan kun je het deeg klaarmaken voor acht kinderen. Dit koekjes bakken recept is namelijk gebaseerd op acht kinderen. Als er meerdere kinderen zijn kun je altijd de ingrediënten hier op aanpassen en dan kun je dus met zijn allen het koekjes bakken recept proberen. Het volgende heb je nodig voor het koekjes bakken recept:

 • 240 gram bloem
 • 160 gram boter
 • 100 gram witte basterd suiker
 • mespuntje zout
 • (amandelen, of rozijnen)

Er zijn ook een aantal keukenspullen die prettig zijn voor het koekjes bakken recept. Daarbij kun je denken aan

 • Mengkom
 • Deegroller
 • Vormpjes
 • Oven

Bereidingswijze koekjes bakken recept

Het is tijd voor het koekjes bakken recept. Je hebt alles in huis gehaald en alles klaar staan. Hoe ga je nu beginnen met het koekjes bakken recept? Lees onze stappen door en dan kun je samen met de kinderen alles tot een goed einde brengen! Als je het een paar keer hebt gedaan kunnen de kinderen de volgende keer alleen de koekjes bakken! Zo begin je met het koekjes bakken recept:

 1. Je mengt de bloem, suiker en zout in de kom.
 2. Doe er dan een beetje boter bij en snijd de boter in kleine stukjes.
 3. Vervolgens kneed je de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker tot je er een grote bal van kunt kneden.
 4. Dan leg je de bal ongeveer 20 minuten in de koelkast.
 5. De oven kun je nu alvast voorverwarmen op 160 graden.
 6. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 175 °C.
 7. Na 20 minuten haal je het deeg uit de koelkast en maak je met de deegroller een platte pannenkoek van ongeveer 1 cm dik.
 8. Nu snijd je met vormpjes de koekjes uit het deeg (de kinderen).
 9. Leg het geheel dan op de bakplaat (eerst bakpapier op de plaat uiteraard)!
 10. Doe de koekjes dan 20 minuten in de oven.
 11. Na 20 minuten heb je heerlijke koekjes!

Tips koekjes bakken recept

Voordat je gaat beginnen met het koekjes bakken recept, kun je bedenken wat je allemaal voor koekjes wil. Je kunt namelijk veel aanpassen aan het koekjes bakken recept, bijvoorbeeld zoeter maken of chocolade toevoegen of speculaaskruiden. Er zijn volop mogelijkheden bij het koekjes bakken recept, dus als je graag aan het bakken gaat en wil experimenteren, dan is dit koekjes bakken recept een goed uitgangspunt! Zeker met jonge kinderen is het altijd een leuke bezigheid, zij hebben altijd inspiratie genoeg om weer voor een mooie volle bakplaat te zorgen. Ontdek daarom nu alle voordelen van het koekjes bakken recept waar je nu mee aan de slag kunt gaan!

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders